I. SPLOŠNA DOLOČILA

Za programe križarjenj veljajo nekatere posebnosti, zato smo za potnike pripravili Posebne pogoje in navodila, ki so sestavni del pogodbe o organiziranem potovanju, sklenjene med Kompasom in potnikom, ki se prijavlja za določeno potovanje/križarjenje/program potovanja iz kataloga Križarjenja.

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so prosto dostopni in na voljo na vseh Kompasovih prodajnih mestih ter na www.kompas.si

 II. REZERVACIJA in PLAČILO

Potnik se lahko prijavi za križarjenje v vseh poslovalnicah Kompasa in Last minute center in v vseh pooblaščenih turističnih agencijah. Potnik je ob sklenitvi pogodbe o potovanju dolžan vplačati prijavnino v višini 30 % cene aranžmaja ter stroške rezervacije. Preostali del potnik plača najmanj 30 dni pred začetkom potovanja. Če je med dnevom prijave in začetkom potovanja manj kot 30 dni, se ob rezervaciji vplača celotni znesek aranžmaja.

III. POTNIKOVA ODPOVED

Potnik ima pravico do odpovedi potovanja na prijavnem mestu, kjer se je prijavil. V primeru, ko potnik odpove pogodbo o potovanju, ima Kompas pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi pogodbe o potovanju. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove pogodbo o potovanju do 75 dni pred začetkom križarjenja, je dolžan KOMPASU povrniti administrativne stroške v višini 15,00 € na napotnico oziroma voucher. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve, v katerem je potnik odpovedal pogodbo o potovanju:

• od 90 do 61 dni: 50 EUR/osebo
• od 60 do 46 dni: 30 % cene aranžmaja
• od 45 do 30 dni: 40% cene aranžmaja
• od 29 do 16 dni: 50 % cene aranžmaja
• od 15 do 13 dni: 80% cene aranžmaja
• manj kot 12 dni: 100 % cene aranžmaja.

Za križarjenja daljša od 12 dni, je višina stroškov odpovedi znana ob rezervaciji.

Zgoraj navedeni posebni pogoji za križarjenja veljajo za vsa križarjenja, krajša od 12 dni, ladjarjev MSC, Costa, Carnival, Louis Cruises, Pulmantur, Regent Seven seas, Norwegian Cruise Lines.

Za ladjarje: Holland America, Cunard, Princess in Windstar cruises veljajo naslednji pogoji:

• od 75 do 57 dni: 30 % cene aranžmaja
• od 56 do 29 dni: 50% cene aranžmaja
• od 28 do 16 dni: 75 % cene aranžmaja
• manj kot 15 dni: 100% cene aranžmaja

Stroški prijavnine, zavarovalnih polic, vizumov in cepljenj ter stroški spremembe rezervacije v primeru odpovedi niso vračljivi.

IV. SPREMEMBA REZERVACIJE

Potnik lahko spremeni določene elemente rezervacije, če je to mogoče, in sicer le, če jih organizator prejme, do 75 dni pred začetkom križarjenja (sprememba imena in priimka potnika).

V. PRIKLJUČNI PREVOZ

Kompas ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki jo potnik utrpi zaradi zamude ali odpovedi storitev prevoznikov za prevoz do predvidenega kraja pričetka potovanja.

VI. KONČNE DOLOČBE

Za vse primere ali situacije, ki jih ne predvidevajo ti Posebni pogoji poslovanja, se uporabljajo Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje Kompas d.d.

Posebni pogoji za križarjenja veljajo za vsa križarjenja, krajša od 12 dni, ladjarjev MSC, Costa, Carnival, Holland America, Louis Cruises, Pulmantur, Cunard, Regent Seven seas, Norwegian Cruise Lines …

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlani se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Včlani se