od €

, ,

Skriti zakladi Posočja

od EUR Najnižja cena za izbrani termin
Preživite nepozaben konec tedna na skrajnem robu Slovenije, v objemu narave. Butično potovanje z največ 15 potniki vam bo približalo lepote Posočja, njegovo burno zgodovino ter bogato kulturno izročilo. Dodajte k temu še družbo okusov lokalnih dobrot in pred vami je vikend, ki bo nahranil vse vaše čute.

Čas potovanja: 3 dni /2 noči
Najmanjše število potnikov: 10 oseb

1. DAN: PREKO BARJA SKOZI CERKLJANSKO NA ZAHODNI ROB SLOVENIJE

Dan bomo pričeli z jutranjo vožnjo ob Ljubljanskem barju mimo Vrhnike proti Idriji. Med potjo bomo se bomo skozi pripoved vrnili v čase Jazona in argonavtov, spoznali pomen rimske utrdbe na Lanišču pri Logatcu in se zapeljali do Idrije. Tam bomo poiskali skrivnostno jezero, ki je v svoje globine ujelo številne potapljače. V Kobaridu se bomo sprehodili skozi večkrat nagrajeni muzej, posvečen 1. svetovni vojni in Soški fronti. Kraju je dušo dahnila reka Soča, ki ji je eno svojih najlepših pesmi posvetil najbolj melodični slovenski pesnik, Simon Gregorčič. Pesmi bomo prisluhnili ob njegovem spomeniku, nato pa obiskali še počivališče več kot 7.000 vojakov iz 1. sv. vojne. PO sproščenem sprehodu se bomo popoldan odpravili proti Breginjskem kotu. Cilj naše poti bo najbolj zahodna slovenska vas, kjer življenje teče počasi in kjer se zdi, da je skrbi vsakdana odnesla reka Nadiža. Pozdravili nas bodo domačini z lokalne eko kmetije ter nam predstavili življenje ter kulinariko tega dela Slovenije. Čaka nas odlična večerja z dobrotami iz lokalnih sestavin, ki jih pripravijo spretni prsti domačega kuharja. Prenočili bomo lahko v eni od tipičnih hiš beneške arhitekture, ki so preurejene v udobna bivališča, ohranile svoj avtohtoni slog.

2. DAN: UTRIP KMETIJE IN DOTIK NARAVE

Zbudili se bomo ob zvokih narave in najbolj zgodnji se bomo lahko odpravili na jutranji sprehod ali tek. Nato pa nas čaka slasten zajtrk, kjer nas bodo k okušanju zvabile dobrote lokalnih domačij. Po zajtrku se bomo pobliže spoznali z življenjem na kmetiji. Za vse željne odkrivanja lokalnih okusov bo posebno doživetje obisk zelenjavnega vrta, kjer bo mogoče zelenjavo tudi nabrati ter poizkusiti, kakšen okus ima pridelek na nadmorski višini 700m nad morjem. Spoznali bomo tudi tipična zelišča tega dela Slovenije. Nato se bomo odpravili do Nadiže ter dopoldan namenili kopanju v kristalni reki. S seboj bomo imeli piknik kosilo, da bo stik z naravo kar najbolj pristen. Pozno popoldan prihod nazaj v Robidišče, kjer nas čaka še en stik z lokalno kulinariko – v družbi izkušene kuharice se bomo naučili pripravljati štruklje in njoke. Osvežitev in zvečer zbor ob ognju, kjer bomo pripravili polento ter spekli slastne soške postrvi – tipično večerjo tega dela Slovenije. Ob prasketanju ognja bomo izmenjali vtise, naše misli pa se bodo zlile s vonjem gozda in tišino noči…

3. DAN: NA KOLOVRAT

Zjutraj si bomo lahko privoščili sproščujoč sprehod skozi vasico do gozda, pojedli domač zajtrk, nato pa nas čaka obisk zgodovinskega Kolovrata, kjer je tekla tretja obrambna črta v času 1. sv. vojne. Danes je urejen v muzej na prostem, kjer je mogoče videti poveljniška in opazovalna mesta, mitralješke in topniške položaje, kaverne ter mrežo strelskih jarkov. Obisk teh položajev je posebej zanimiv zaradi različnih detajlov, kot je na primer polžasto stopnišče v eni izmed kavern ter v veliki meri originalnih materialov, ki so bili v uporabi v vojnem času. Tistim, ki jim bolj kot zgodovin in sprehod diši kolo, pa se bodo lahko odpravili s kolesi odkrivat lepote bližnjih brezpotij, saj je v bližini Robidišča urejenih več kolesarskih poti so poudarkom na gorskem kolesarjenju  - downhill. Na voljo so tudi električna kolesa. Lahko pa za sprostitev obiščete mini eco spa  - nekdanji hlev, ki je preurejen v finsko savno. Doživetje življenja na kmetiji bomo zaključili z domačim kosilom, popoldan pa se odpravili proti domu s prihodom v večernih urah.


Turistični bon

Na programu je mogoče koristiti turistični bon v višini 100 € na osebo. V primeru koriščenja bona se za to vrednost zniža strošek programa, razliko 100 € na osebo pa poravnate direktno pri ponudniku na kraju samem.


Opomba:

  • bivanje je mogoče v več objektih v okviru vasi
  • možnost rezervacije družinske sobe (na vprašanje)

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • vstopnina v Kobariški muzej
  • 2 nočitvi z zajtrkom na turistični kmetiji
  • 2 x kosilo (od tega enkrat piknik kosilo)
  • 2 x večerja
  • aktivnosti po programu
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlani se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Včlani se