Zakaj izbrati to potovanje?

 • Kraljevo mesto Krakov
 • Ttaborišče Auschwitz,
 • Najlepši rudnik soli Wieliczka,
  Zakopane

KRAKOV IN BISERI JUŽNE POLJSKE

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 239€

Pridružite se nam pri odkrivanju dežele, ki se zdi tako daleč a smo v resnici zelo povezani. Poljska je gostoljubna in prijaza - vabljeni na odkrivanje...

map

ČAS POTOVANJA: 3-4 dni / 2 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 35

Produkt: 8996

1. dan: LJUBLJANA–AVSTRIJA
Ob 21.00 odhod avtobusa iz Ljubljane.

2. dan: TABORIŠČE AUSCHWITZ (OSWIECIM) BIRKENAU–WADOWICE–KRAKOV
Po nočni vožnji preko Avstrije in Češke v jutranjih urah prihod na Poljsko. Vožnja v Oswiecim ter ogled muzeja in nekdanjega zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz Birkenau. V opoldanskih urah nadaljevanje poti v Wadowice, rojstni kraj papeža Janeza Pavla II. Postanek za sprehod po mestu, ogled in osvežitev. Nato nadaljevanje potovanja v nekdanjo kraljevo mesto Krakov. Sprehod po mestu in nekaj prostega časa. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje. Za doplačilo večerja v hotelu.

3. dan: RUDNIK SOLI WIELICZKA IN KRAKOV / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Wieliczke, kjer si boste ogledali enega največjih in najlepših rudnikov soli na svetu. Rudarji so tukaj v večstoletni zgodovini ustvarili pravo podzemno mesto, s številnimi dvoranami, kipi in neštetimi podzemnimi hodniki. Ogled podzemnih dvoran, ki ponazarjajo pomembne poljske dogodke, legende in osebnosti. Po ogledu rudnika v opoldanskih urah povratek v Krakow. Na griču Wavel si boste ogledali kraljevo palačo, kronsko in pogrebno cerkev poljskih kraljev, kjer je pokopano več kot sto najpomembnejših oseb iz poljske zgodovine ter zakladnico. Nato sprehod po mestu in ogled mestnega središča Krakowa pod kraljevo palačo. Sprehodili se boste po Kraljevi poti, s Floriansko ulico in trgom Rynek, s čudovito, pokrito tržnico sukiennice, sprehod do mestnega obzidja in mogočne utrdbe Barbikan, pred glavnim vhodom, zunaj utrjenega mesta. Preostanek dneva bo namenjen ogledu ostalih mestnih znamenitosti Krakova. Na glavnem trgu si boste ogledali še Marijino cerkev, ki skriva največji leseni gotski oltar v Evropi. Po ogledu cerkve, prosto za samostojne oglede, sprehod ali obisk številnih prodajalnic spominkov. Začutili boste boemski utrip nekdanjega kraljevega mesta. Proti večeru povratek v hotel, ob doplačilu večerja in prenočevanje.

4. dan: ZAKOPANE (VISOKE TATRE)–ŽILINA–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja proti jugu. Po 100 km vožnje prihod v Zakopane, center poljskega zimskega turizma in skakalnega športa pod obronki Visokih Tatr. Krajši postanek za ogled smučarske skakalnice ter sprehod skozi zelo lepo urejen center mesta, nakup spominkov in osvežitev. Nato vožnja po slikoviti pokrajini pod Tatrami na Slovaško. Skozi Žilino in Trečin se boste v popoldanskih urah peljali mimo Bratislave in Dunaja. Prihod v Ljubljano pozno zvečer.

V ceno je vključeno

 • Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • Cestne pristojbine
 • 2 x prenočevanji z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu najmanj 3*
 • Oglede po programu
 • Vstopninaov rudnik soli
 • Vstopnino v taborišče Auschwitz
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti:
 • 10 % za otroka do 12 let v sobi z dvema odraslima

V ceno ni vključeno

Ob prijavi:

Obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb: 30,00 EUR

Ob prijavi:

 • Enoposteljna soba 40,00 EUR
 • 2x večerja v hotelu 30,00 EUR

Na kraju samem (vodniku na poti):

 • Ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 8996    30      Po programu
  11.03.-14.03.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  trip
  Potovanja Poljska
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlani se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Včlani se