Zakaj izbrati to potovanje?

Ne spreglejte - cena na osebo

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 529 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 559 EUR

Biseri Makedonije in Ohrid

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 499€

Mesto Ohrid je bilo od nekdaj posebno mesto na Balkanu, poznano po svoji enkratni legi in neokrnjeni naravi, po svoji pestri zgodovini in bogati kulturni dediščini. 

 

map

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 18393

1. dan: LJUBLJANA–BEOGRAD−SKOPJE–OHRID /večerja
Odhod z ljubljanskega letališča ali enega od bližnjih letališč v opoldanskih urah. V primeru odhoda z drugega letališča prevoz iz Ljubljane do letališča (za doplačilo). Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v Skopje. Prestolnica države z več kot 4000–letno zgodovino obiskovalcem razkriva mešanico orientalskega in zahodnega sveta in je idealno izhodišče za odkrivanje države. Ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa s prekrasno ikonografijo, džamija Mustafe Paše, reka Vardar, znameniti kamniti most, ki ločuje dve večji kulturni in verski skupnosti; pravoslavno in islamsko. Sprehod po starem delu mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva proti Ohridu. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID IN OHRIDSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Ohrid je ena najlepših izletnih točk v Makedoniji. Staro mestno središče je pravi arhitekturni biser in je vpisan na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Po zajtrku ogled kulturno−zgodovinskih znamenitosti Ohrida: Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Samuelova trdnjava, Plaošnik, Sv. Sofija, idr. Nekaj prostega časa za oddih, sprehod po mestu (stari čaršiji) in nakup spominkov, morda ohridskih biserov. Povratek v hotel. Priporočamo zanimiv izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo). Objekt je leta 905 ustanovil sam Sv. Naum, po izročilu zdravilec bolnih, ki je v njem tudi pokopan. Po ogledu sprehod do izvirov reke Drim, nato povratek v hotel. Zvečer večerja v hotelu ali za doplačilo makedonski večer z večerjo, glasbo in folklornim programom. Prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja z avtobusom čez planino Galičico do Prespanskega jezera, s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v drugo največje mesto države, Bitolo. Ogled glavne zanimivosti mesta, ostankov antične Herakleje, nato sprehod po starem delu mesta in ogled zanimivosti. Nekaj prostega časa za osvežitev ali kosilo. Popoldne povratek v hotel. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–BEOGRAD–LJUBLJANA/ zajtrk
Po zgodnjem zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini reke Crni Drim. Vožnja mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, prevoz do letališča. Polet iz Skopja v zgodnjih popoldanskih urah. V primeru pristanka na okoliškem letališču prevoz do Ljubljene.

V ceno je vključeno

 • povratni let do letališča v Skopju
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 polpenzioni v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
 • vsi ogledi in vstopnine po programu
 • lokalni vodniki
 • organizacija potovanja in slovensko vodenje

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 30,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 50,00 EUR/osebo
 • makedonska večerja s programom 20,00 EUR/osebo
 • izlet z ladjo 18,00 EUR/osebo

Možno doplačilo ob prijavi

 • prevoz na letališče, kadar odhod ni z ljubljanskega letališča

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlani se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Včlani se